Animale care te bucuri ca au disparut
Chiar dacă astăzi am reușit să dominăm animalele, multe dintre ele au dispărut, iar acele specii care nu mai există, erau cu mult mai mari și mai rele față de ceea ce suntem familiarizați.
Haide să vedem care sunt cele cinci specii de animale fioroase ce au dispărut:
Megalodon
Acest rechin măsura 18 metri lungime, fălcile aveau un diametru aproximativ de 2 metri conținând 5 rânduri de aproximativ 276 de dinți compacți, asemănători cu lamelele, perfecți pentru a sfâșia și reteza prada.
Megapiranha
Din cauza dimensiunii sale exagerate, oamenii de știință l-au denumit Megapiranha. Acesta a trăit acum 10 milioane de ani, măsura aproximativ un metru lungime și avea două rânduri de dinți.
Scorpionul marin
Imaginează-ți un scorpion care poate supraviețui sub apă, echipat cu înotătoare speciale pentru a se deplasa cu viteze uimitoare. Iar acum închipuie-ți că are o lungime de 1,5 metri. Înfricoșător, nu? Ei bine, această specie a fost numită de oamenii de știință drept Pentecopterus și a existat acum 460 milioane de ani în urmă. Descoperită abia în 2015, aceasta a viețuit în Lowa din Statele Unite ale Americii.
Gigantopithecus
Gigantopithecus a fost o maimuță care a existat în urmă cu aproximativ nouă milioane și o sută de mii de ani în urmă, plasându-se în aceeași perioadă cu câteva specii de hominizi. Aceasta avea trei metri înălțime și cântărea cinci sute de kilograme.
Titanoboa
Astăzi, cel mai mare șarpe este Pitonul reticulat, care poate ajunge până la șapte metri lungime. În 2009, arheologii au făcut o descoperire șocantă în Columbia: în timp ce comparau formele și dimensiunile vertebrelor fosilizate cu cele ale șerpilor moderni, au estimat că șerpii vechi, titanoboa, au ajuns la o lungime maximă de 12-15 m și au cântărit până la 1100 kg.
intradevar bine ca au disparut pt ca sunt foarte fioroase! nu -mi pot imagina cum am fi convietuit cu ele!